Drepturi / obligatii.

Suntem oameni. Avem drepturi si obligatii fata de propria noastra persoana.

Suntem datori sa ne facem viata frumoasa, asa cum o credem noi frumoasa pentru noi.  Nu suntem obligati sa dam explicatii nimanui pentru nimic.  Suntem raspunzatori sa luptam pana in panzele albe pentru credintele noastre, pentru dorintele, visele, iubirile noastre.

Suntem raspunzatoare, ca femei, sa nu stricam cuiburile calde ale altor femei. Chiar daca iubim, chiar daca la un moment dat am adunat fir cu fir pentru a contrui acel cuib. Cuib care astazi nu ne mai apartine. Stim cum e sa ni-l darame cineva dintr-o joaca, nu avem dreptul sa facem si noi asta.

Suntem datoare sa nu ne amagim in mangaierile barbatilor care nu sunt ai nostri, care-si au mangaierile in alte brate. Suntem responsabile pentru actiunile noastre, pentru suferintele, dezamagirile, reusitele noastre. Degeaba aruncam cu noroi in stanga si-n dreapta dupa ce ne-am facut-o cu mana noastra, degeaba invinovatim, blemestemam, ii judecam pe cei din jurul nostru pentru ceea ce ni se intampla.

Roata se intoarce, astazi castigam, maine pierdem. Suntem datori sa acceptam asta. Suntem obligati sa nu ne mintim, sa ne recunoastem slabiciunile si punctele tari, sa marturisim iubirea si ura. Avem dreptul sa fim jumatatea cuiva, sau sa fim liberi, sa nu apartinem nimanui.

Suntem raspunzatoare, ca mame, sa ne aparam cu dintii puii aflati in primejdie. Suntem datori, ca si copii ai parintilor nostri, sa ii ajutam cand sunt scaldati in probleme, sa fim alaturi de prietenii dragi aflati in momente de rascruce.

Suntem datori sa ne iubim pe noi, inainte de orice, sa ne pastram demnitatea ca barbati, femei… oameni. Suntem obligati sa nu cersim atentie, gesturi, minute de la nimeni. Suntem josnici daca o facem si degeaba mascam asta sub iluzia oamenilor puternici, stapani pe situatie.

Avem dreptul sa renuntam atunci cand ne indreptam catre nicaieri, asa cum avem dreptul sa nu renuntam niciodata. Doar sa mergem pe strada cu fruntea sus, nu cu capul in pamant, cu rusine in suflet.. Sa nu ne injosim intr-atat incat sa ne pierdem pe noi, in lupta de a castiga pe cineva.

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un comentariu